Med Android istället för Windows?

Okänd HTC med tangentbord

De modeller HTC visade upp under Mobile World-mässan i februari finns nu på marknaden och tillverkaren lär ha betydligt mer på gång under året. Det kan vara HTC:s första Android med tangentbord som har dykt upp hos en amerikansk myndighet.

Publicerad Uppdaterad

I slutet av förra året läckte ett dokument ut som uppgavs visa HTC:s planer för första halvan av 2010. Hittills har innehållet i dokumentet stämt väl överrens med det som HTC har lanserat. En Android-mobil med utdragbart qwerty-tangentbord fanns dock inte med i dokumentet. Däremot fanns bilder och specifikationer på en Windows-mobil som liknar den telefon som kan beskådas på bilder från den amerikanska myndigheten FCC:s testlabb där den genomgår sedvanliga tester för mobiltelefoner som ska säljas på den amerikanska marknaden.

Tittar man närmare på de nya bilderna verkar det dock vara fråga om en Android-mobil, eftersom touch-knapparna under skärmen har de symboler som man brukar hitta på en telefon med Googles operativsystem. 

När en tillverkar skickar in testexemplar av en ny modell för att få den godkänd av FCC brukar tidpunkten för säljstart inte ligga särskilt långt in i framtiden. 

Enligt det läckta dokumentet skulle Windows-mobilen med kodnamnet Tera vara försedd med version 6.5 av Microsofts operativsystem och börja säljas under april. Kanske har Microsofts kursändring och beslut avbryta utvecklingen av 6.5 gjort att HTC lagt om planer för Tera och bestämt sig för att låta den bli en Android-mobil istället.