Annons

Androidklocka

Omate lanserar Truesmart+

Vill du att din smarta klocka ska vara din hela telefonupplevelse är Omates nya klocka precis din grej.

Publicerad Uppdaterad

Omate gjorde sig kända genom crowdfunding och deras första Truesmart-klocka, som kombinerade en mer eller mindre fullständig Androidtelefon i en klocka. Sedan dess har de knappast stått handfallna, men de har satsat betydligt mer på smarta klockor som visar notifikationer istället för något mer avancerat. När vi pratade med dem i höstas om det hela var anledningen att det var alldeles för mycket huvudvärk med alla nätverksstandarder som skulle följas och få godkännande för att det skulle vara värt att göra om projektet med Truesmart-klockan.

Minnet är tydligen bra men kort, för nu har Omate lanserat Truesmart+, som är precis lika mycket klocktelefon som sin föregångare. 

Utöver SIM-kortplats hittar vi en 1,54 tum stor skärm, ett Mediatek MT6572M-chip på en gigahertz, en gigabyte arbetsminne och åtta för lagring tillsammans med ett 700 milliamperetimmar kraftigt batteri.

Det handlar inte om en alldeles för dyr historia, då den finns att förhandsboka för 169 dollar. Rimligen har Omate dragit nytta av Mediateks sätt att arbeta, där chiptillverkaren fixar hela plattformen åt mindre tillverkare och även hjälper till en hel del med byggandet av hårdvaran, för prislappen är inte allt för långt ifrån det vi sett i ett antal kinesiska Androidklockor med telefonfunktion.