Oneplus One släpps fri

Oneplus 2 kommer säljas med invites

Samtidigt som Oneplus One till slut går att köpa helt utan inbjudningar meddelar Oneplus att man kommer att använda samma taktik med inbjudningar för Oneplus 2.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus One blev en av förra årets överraskningssuccéer. Inte minst för företaget själva som hade svårt att hantera att telefonen sålde i över en miljon exemplar. För att hålla försäljningstakten nere (och intresset uppe) har man använt ett system där man måste få en inbjudan från någon annan som redan äger telefonen för att kunna köpa den. Periodvis har man kunnat köpa telefonen utan invites, men alltid under begränsad tid.

Men nu släpper man till slut telefonen helt fri för försäljning, utan vidare invites på sin webbsida. Förmodligen för att intresset avklingat tillräckligt för att man ska kunna hantera efterfrågan även med en slimmad säljorganisation.

Samtidigt meddelar Oneplus på sin blogg att uppföljaren Oneplus 2 (ja, de skriver det med siffra till skillnad från föregångaren) kommer att säljas med invites på samma sätt som Oneplus One gjordes.

"Vi kommer att fortsätta att ha rakbladstunna marginaler för att ge våra kunder så mycket värde för pengarna som möjligt, och det ökar risken för oss kraftigt. Oneplus 2 kommer att ge oss utmaningar som följer med en ny produkt, och till en början kommer invite-systemet hjälpa oss att hantera den risken." förklarar företaget sitt val.

Detta får i alla fall tolkas som att även Oneplus 2 ska bli en extremt prisvärd produkt. Enligt Oneplus själva sålde de Oneplus One för strax över tillverkningskostnaden.

Källa