Beta ute inom ett par veckor

Oneplus 5 får Android Oreo inom kort

Oneplus har förvisso alldeles nyligen släppt sin nya Oneplus 5T, men man har förstås inte glömt bort Oneplus 5-användarna för det. Telefonerna kommer inom kort att kunna uppdateras med Android 8.0 Oreo, hävdar källor med insyn i saken.

Publicerad Uppdaterad

Det är ett betaprogram för Oneplus 5-användare som vill köra Android 8.0 Oreo som drar igång inom de kommande veckorna. Som vanligt när det gäller Oneplus så kan man hitta uppdateringen via supportforumet. Vem som helst som är sugen kan göra uppdateringen, då det varken finns några krav eller begränsningar. En bredare utrullning till samtliga användare ska däremot vara på gång först ”tidigt under 2018” enligt de källor som berättat om saken. 

Inget exakt datum

Oneplus har tidigare aviserat specifika datum för uppdateringar av Android. Förra årets utrullning av Nougat sattes till exempel till den 31 december. Men den här gången har man valt att inte sätta något datum. Det är oklart varför, men det är å andra sidan sannolikt en rätt bra idé att inte pressa fram uppdateringar som inte håller måttet, bara för att man bestämt sig för ett datum. 

Källa