Beslutet togs i sista stund

Oneplus 6 fick ingen always on display – slopades av batteriskäl

Kinesiska Oneplus valde bort en så kallad always on display till förmån för längre drifttid på sitt nya flaggskepp Oneplus 6. Det har företaget själva bekräftat i ett kundservice-svar till en användare.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus 6 bjuder på väldigt många finesser och specifikationer som man normalt sett hittar i avsevärt dyrare telefoner, men det finns ett par saker som saknas. Dels lyser stöd för trådlös laddning med sin frånvaro, dels har enheten ingen så kallad always on-display. För den som eventuellt inte känner till konceptet så handlar det om att visa grundläggande information på skärmen även när den befinner sig i viloläge, till exempel klockslag och datum och kanske även kortfattad väderinformation. Men tanken tycks från början ha varit att förse enheten en always on-display. Förproduktions-enheterna var nämligen rustade med finessen, som sedan uppenbarligen togs bort alldeles innan lanseringen av telefonen, något som nu också fått en förklaring. 

Drog för mycket batteri

Det är i ett svar från Oneplus' kundservice till en nyfiken användare som förklaringen kommit. ”Vi har en officiell uppdatering från vårt tekniska team som bekräftar att always on-displayen på Oneplus 6 plockades bort av batteribesparingsskäl. Vi hoppas det klargör saken” skrev Oneplus i ett svar som senare raderades. Huruvida en always on-display spelar någon avgörande roll för konsumenterna återstår förstås att se, men hittills tycks telefonen ha sålt mycket bra. 256 GB-varianten är nämligen redan slutsåld i USA, Kanada och Storbritannien, trots att telefonen bara funnits på marknaden i en vecka. Det är i nuläget oklart hur länge det dröjer innan nya enheter finns i lager. I Sverige kan man däremot fortfarande få tag på ett exemplar utan problem. 

Källa