En stor framgång

Oneplus 6 har sålts i 1 miljon exemplar på bara 22 dagar

Både Oneplus 5 och Oneplus 5T tog tre månader på sig att komma upp i en miljon sålda exemplar. Men för Oneplus 6 dröjde det bara 22 dagar innan man kommit upp i samma siffror. Tvivelsutan en jätteframgång för Oneplus.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Oneplus kan självfallet inte tävla med de riktigt stora tillverkarna. Samsung, Apple och Huawei står i en klass för sig när det gäller antal sålda enheter, och så lär det nog förbli inom överskådlig tid. Andra kinesiska jättar som Oppo, Vivo och Xiaomi kan tillsammans med HMD Globals Nokia-telefoner utmana på allvar, men för många andra tillverkare är det bara att acceptera att ribban får ligga lite lägre. Men de flesta känner ändå till Oneplus, en kinesisk tillverkare som gjort sig kända för riktigt fina telefoner med flaggskeppsprestanda, men som i regel kostar ett par tusenlappar mindre än flaggskeppen från exempelvis Samsung. Och konceptet växer uppenbarligen i popularitet, för företagets senaste telefonmodell Oneplus 6 har sålts i en miljon exemplar på bara 22 dagar. Föregångarna Oneplus 5 och 5T behövde båda jämförelsevis tre månader på sig för att nå samma antal sålda enheter. Det kan inte tolkas på annat sätt än att intresset för Oneplus ökat kraftigt. 

Mycket telefon per krona

I Sverige kan man få en Oneplus 6 med ett lagringsutrymme på 256 GB för cirka 6 300 kronor. Då får man en Snapdragon 845-baserad 6,28-tumstelefon med 8 GB arbetsminne. Det är onekligen väldigt mycket telefon för pengarna. En Galaxy S9 Plus med samma lagringsutrymme kostar jämförelsevis nästan 11 000 kronor och en Iphone X med motsvarande lagring går loss på nästan 13 000 kronor. Även Oneplus 6 har förstås sina tillkortakommanden och inte minst operativsystemet kan av vissa upplevas som lite väl sparsmakat. Dessutom är den inte vattentät på samma nivå som många andra flaggskepp och saknar SD-kortplats. Men siffrorna talar ett tydligt språk, och kanske kan det åtminstone ge de stora tillverkarna en liten tankeställare. 

Källa