Uppgifter från talesperson

”Oneplus 7 får inte 5G-stöd” – men däremot sägs en ny modell få det

Oneplus har sedan tidigare bekräftat att en telefon med 5G-stöd ska vara på gång under 2019. Men enligt färska uppgifter är det inte Oneplus 7 som är aktuell med stöd för nästa generations mobilnät.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus bekräftade tidigare i år att man kommer att släppa en telefon med stöd för 5G – det vill säga nästa generations mycket snabba mobila datanät – under 2019. Vi var därmed många som trodde att Oneplus 7 rent potentiellt skulle kunna bli en av de första telefonerna med 5G-stöd som släpps under 2019. Men så blir det inte, om man får tro en talesperson som den spanska versionen av Cnet säger sig ha pratat med. Istället ska det handla om en helt ny serie telefoner från Oneplus som begåvas med finessen. 

Kan presenteras på MWC

Den nya telefonmodellen kan komma att presenteras redan i samband med Mobile World Congress i Barcelona, hävdar talespersonen. Något officiellt uttalande om saken har Oneplus däremot inte kommit med, så att ta informationen med en liten nypa salt är sannolikt vettigt. En teori kring det hela skulle kunna vara att 5G-stöd skulle riskera att göra de ordinerie Oneplus-enheterna alldeles för dyra, vilket skulle gå på tvärs med företagets hela grundidé, nämligen att tillhandahålla flaggskeppsprestanda till förhållandevis låga priser. Det återstår fortfarande att se huruvida 5G-stöd verkligen blir en bred och nödvändig funktion i nästa års smartphones. 

Källa