Två veckor innan lansering

Oneplus 7 Pro prisas av Displaymate redan innan telefonen lanserats

Oneplus har ännu inte lanserat sin Oneplus 7-serie, men det hindrar inte bolaget från att gå ut med informationen av Displaymate redan givit skärmen i Oneplus 7 Pro betyget A+.

Publicerad Uppdaterad

Att mobiltillverkare låter olika experter testa kommande telefoner innan lansering hör så klart inte till ovanligheterna, men lika vanligt är det inte att resultaten publiceras redan innan telefonen i fråga har presenterats officiellt. Oneplus 7 Pro ska tillsammans med resten av Oneplus 7-serien lanseras i London den 14 maj, men redan nu går Oneplus ut och berättar att skärmexperterna på Displaymate givit skärmen i Oneplus 7 Pro betyget A+. Det här pekar på att telefonens skärm kommer att höra till de bästa på marknaden.

Exakt hur den enligt Displaymate förhåller sig till andra telefoner får vi veta först senare, i samband med lanseringen. Google Pixel 3 XL, Apple IPhone XS Max och Samsung Galaxy S10 är alla telefoner som fått betyget A+ av DisplayMate och Samsung Galaxy S10 till och med utmärkelsen bästa smartphoneskärm och det med marginal.

Oneplus säger själva att Displaymate ger Oneplus 7 Pro "utmärkta betyg" för allt från färgåtergivning och ljusstyrka till kontrastförhållande och pixeltäthet. Ännu har Oneplus själva inte gått ut med någon ytterligare information om vilken skärm som sitter i Oneplus 7 Pro, mer än att bolagets vd bedyrat att den är extremt bra. Han har även sagt att de lagt tre gånger så mycket pengar på skärmen i Oneplus 7 Pro som i tidigare mobiler och rykten gör gällande att skärmen har en bilduppdateringsfrekvens på 90 Hz, något vi tidigare enbart sett i uttalade gamingmobiler.

Oneplus 7-serien av telefoner lanseras den 14 maj. Några priser eller bekräftade specifikationer har ännu inte presenterats.