Ny konceptlur

Oneplus 8T Concept – styr din telefon utan att röra den

OnePlus visar nu upp en ny koncepttelefon som visar upp hur olika tekniker kan samverka för att göra interaktionen mellan användare och mobil enklare.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus visar nu upp en ny koncept-telefon som bygger vidare på deras första dylika från i vintras. Tekniken som dyker upp i den nya mobilen är bland annat en bakgrund som kan skifta i färg för att användas för att signalera saker till användaren. Den här tekniken fanns redan i den förra koncepttelefonen, men har förfinats till denna, som kallas 8T Concept. Oneplus kallar tekniken ECMF (Electronic color, material and finish). 

En annan teknik som används i 8T Concept är mmWave-teknik. Den kan användas för att registrera personer och till exempel övervaka dennes andning och ge uppgifter om andningsfrekvens och annat. Tekniken kan också användas för att ge användaren möjlighet att styra telefonen utan att röra den. En kombination av ECMF-tekniken och mmWave gör att du kan interagera med telefonen utan att behöva ta i den, till exempel svara på samtal eller ignorera ett samtal. Det kräver dock att mmWave-tekniken kan uppfatta dig och att du kan se telefonens baksida, eftersom det är där färgkommunikationen kan ske. I praktiken kan du alltså avvisa ett samtal genom att hålla handen över telefonen när den ligger på ett bord. Telefonens sensorer kan också uppskatta antalet andetag per minut när en person står framför kamerorna på baksidan.

Precis som Oneplus förra koncept-teleofn så är Oneplus 8T Concept inte en telefon du kommer kunna köpa. Inget i förra årets koncepttelefon har ju till exempel ännu nått konsumentmarknaden, så det här handlar mer om att visa upp vad som kan vara möjligt i framtiden.

Källa