Trevliga nyheter för många användare

Oneplus bekräftar att även äldre telefoner får Android Q

Gammal telefon, gammal version av Android. Så ser det tyvärr ofta ut. Men Oneplus lovar nu att flera äldre telefoner kommer att få nya Android Q.

Publicerad Uppdaterad

Fragmenteringen av Android är onekligen en tråkig aspekt operativsystemet. Och även om många av oss har den kostsamma ovanan att byta telefon oftare än många byter underkläder, så finns det förstås användare med äldre telefoner som ständigt känner sig förfördelade när nya versioner av Android kommer med spännande nya funktioner. Det är ju som bekant upp till tillverkarna att bestämma om och när en ny version av Android ska rullas ut till en specifik telefonmodell, och ofta väljer man att inte uppdatera äldre telefoner. Men när det gäller Oneplus så kommer nu det glädjande beskedet att även Oneplus 5 och Oneplus 5T (som båda släpptes under 2017) kommer att få Android Q. 

Oneplus har redan tidigare släppt förhandsversionen av Android Q för utvecklare till Oneplus 7 Pro samt Oneplus 6 och 6T. Oneplus uppger inte något datum när Android Q kan tänkas rullas ut till de äldre telefonerna, men det handlar sannolikt om senare i höst eller möjligen i början av 2020. Android Q förväntas bli tillgängligt under den tidigare delen av hösten, men till en början enbart för Googles egna Pixel 4-telefoner. 

Källa