Arga

Oneplus dementerar rykten

Efter att Snapdragon 810 sades komma i Oneplus 2 försöker nu Oneplus lugna ner konsumenterna.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus försökte redan i sin första pressrelease att minska oron bland konsumenterna för att överhettning skulle bli ett problem i Oneplus 2. Företaget skrev att de samarbetade med Qualcomm för att motverka överhettningen, bland annat ska kylpasta och grafit lagts in för att fördela värmen jämnare i telefonen. Även operativsystemet sades arbeta emot överhettningen. Men med dåliga resultat i tester och färska minnen av problem från andra märken blir det svårt att lägga oron bakom sig, så konsumenterna tog dem inte på orden.

Nu kommer företaget ut med en tråd på sitt forum där de både dementerar och bekräftar olika rykten. De skriver att den nya telefonen kör alla åtta kärnor i Snapdragon 810 men att de begränsar klockfrekvensen från ursprungliga 2,0 till 1,8 GHz för att hålla temperaturen nere. 

De säger också att de betalar 60 procent mer för den nya processorn i jämförelse med Snapdragon 801 till Oneplus One. Något som ska bidra till att den nya telefonen ska kosta mer än den första generationen. Företaget gick till och med så långt som att säga att “priset för 2:an kommer definitivt att vara högre än 322 dollar” och refererade till att de tävlade i toppskiktet av mobiler. Förra månaden lade man märke till att företagets VD, Pete Lau, fiskade efter prisförslag på olika forum, bland annat Twitter. Ett flertal föreslog 400 dollar och fick som svar att det lät rimligt. 

Det känns som om det är någonstans där runt som priset lär hamna, med en prisradie på 50 dollar. Med Samsung Galaxy S6 som kostar 600 dollar och både Iphone 6 samt HTC One M9 på 649 dollar så ser det fortfarande säkert ut för Oneplus.

Källa