Förbokning innan detaljer om telefonen släppts

Oneplus Nord lanseras 21 juli – släpps redan nu till försäljning

Nu är det officiellt att Oneplus släpper billiga Oneplus Nord den 21 juli, men trots att väldigt lite är känt om telefonen finns den redan tillgänglig för förbokning.

Publicerad Uppdaterad

Det blir den 21 juli som Oneplus officiellt lanserar sin nya lite billigare telefon Oneplus Nord. Lanseringen sker online som så mycket annat nu och man ska kunna uppleva den i Augmented Reality med den telefon du har idag. Oneplus egen AR-app finns tillgänglig både För Iphone och i Google Play och med den ska man kunna följa lanseringen och medverka den 21 juli klockan 16.00 svensk tid. 

Enklare processor

Oneplus har bekräftat att Oneplus Nord, som är den första i en serie telefoner som ska vara billigare än flaggskeppen, ska ha Qualcomm Snapdragon 765G, vilket gör att den har 5G-stöd och dessutom har man bekräftat att prislappen ska stanna på under 500 euro. Vidare har Carl Pei på Oneplus bekräftat att telefonen kommer få optisk bildstabilisering i kameran, men särskilt mycket mer än så är inte bekräftat. 

Trots att få detaljer kring enheten är kända ska Oneplus nu börja ta emot förbeställningar via sin webbplats. Som kund får man betala 20 dollar för att få förboka och de som gör det får då även gåvor som medföljer köpet, ungefär som Oneplus tidigare gjort vid förköp.

Oneplus är inte ensamma om att släppa mellanprislurar med 5G och bland andra Nokia med Nokia 8.3 5G, Xiaomi med sin Mi 10 Lite 5G och Motorola Edge som vi nyligen testade, för att nämna några.