Snabbt ut ur portarna

Oneplus släpper Android 14 i september

Oneplus säger sig släppa Android 14-baserade Oxygen OS 14 redan den 25 september.

Google har ännu inte tillkännagett något officiellt datum då man kommer börja rulla ut den skarpa versionen av Android 14 till sina Pixel-modeller, även om det tros inträffa inom ett par veckor. Däremot har Oneplus gått ut med informationen att man har för avsikt att börja rulla ut sitt Android 14-baserade Oxygen OS 14 den 25 september.

Företaget har inte sagt något om vilka modeller som kommer att omfattas av den inledande lanseringen av operativsystemet den förmodas omfatta Oneplus 11, samt eventuellt även en del Oneplus 10-modeller och nya Nord-modeller. Även deras första vikbara mobil - Oneplus Open som förväntas lanseras i höst - förmodas lanseras med Oxygen OS 14.

Oneplus har inte beskrivit alla de detaljerade förändringar som är på gång för Oxygen OS 14, men fokus verkar ligga på att uppnå hög prestanda utan att offra energieffektiviteten. För detta ändamål introducerar Oneplus vad de kallar "Trinity Engine", en egen kombination av hårdvaru- och mjukvaruresurser.

I stort sett har företaget listat sex förbättringsområden utan någon officiell förklaring. Dessa inkluderar CPU Vitalization, RAM Vitalization, ROM Vitalization, HyperBoost, HyperTouch och HyperRendering.