Nu finns den på riktigt

Oneplus släpper flaggskeppet Oneplus 12

Oneplus 12 har nu officiellt lanserats, men än så länge finns den bara i Kina.

Oneplus har nu lanserat sitt nya flaggskepp Oneplus 12, och det är därmed en av de första lanserade mobilerna som använder Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3. Enligt Oneplus innebär det att den har 30 procent högre CPU-prestanda och 25 procent högre GPU-prestanda jämfört med tidigare, samt 10 procent bättre energieffektivitet. Detta kombineras med arbetsminne av typen LPDDR5X och UFS 4.0-lagring.

Man nämner inte hur stor skärmen är, däremot att det är en LTPO-skärm med 2k-upplösning och stöd för 120Hz och en extremt hög ljusstyrka på 4500 nits. Batteriet är på 5400 mAh med trådbunden laddning på 100W och trådlös laddning på 50W.

Kameramodulen med stöd för fjärde generationens Hasselblad Camera for Mobile består av tre kameror där den primära kameran ligger på 50MP och har utvecklats i samarbete med Sony. Den kompletteras av en 64MP telefotokamera med periskoplins, och en 48MP ultravidvinkelkamera

För tillfället finns Oneplus 12 enbart lanserad i Kina, men den ska enligt företaget själva lanseras globalt i början av 2024.