Annons

Långsamt istället för pott

Operatör ger fri surf i alla abonnemang – begränsar hastighet, inte surfpott

Mobiloperatören Chilimobil gör om alla sina abonnemang. Istället för att de ger olika surfmängd per månad får nu alla fri surfmängd, men väljer istället hastighet.

Publicerad Uppdaterad

Med månadskostnader från 129 kronor för det billigaste abonnemanget upp till 449 kronor per månad ger alla abonnemang hos Chilimobil nu obegränsad surfmängd. Idéen är inte helt ny även om Chilimobil hävdar att de är först med konceptet. I juni 2020 började operatören Katshing med samma sak och precis som Chilimobil idag begränsades då hastigheten på det billigaste abonnemanget till 1 Mbit/s. Det gör att till exempel Netflix eller Youtube inte är att tänka på. Katshng har dock sedan de införde konceptet återgått till det traditionella upplägget med surfpotter istället.

Funkar inte för film

Den som är van vid en surfpott och att alltid ha bästa möjliga hastighet får nu alltså tänka om. Chilimobils billigaste abonnemang kostar 129 kronor per månad och det är alltså det som ger 1 Mbit/s. För 299 kronor i månaden  får du istället fri surf med 10 Mbit/s som hastighetsbegränsning, tillräckligt för det mesta i videoväg. Netflix rekommenderar till exempel en anslutning på minst 5 Mbit/s för att tjänsten ska fungera tillfredsställande.

De nya abonnemangen finns tillgängliga att beställa både för nya kunder och för de som idag har ett befintligt abonnemang hos Chilimobil. 

Har även alternativ med full fart

Operatören erbjuder även abonnemang med fri fart, utan begränsningar och det kostar 399 kronor per månad, eller 449 om du även vill inkludera Viaplay i priset. Som alternativ kan den som har ett abonnemang med hastighetsbegränsning även välja att betala extra för fri fart under en begränsad period på 1, 3 eller 7 dagar, då till ett pris på 79, 149 respektive 199 kronor. Abonnemangen hos Chilimobil inkluderar i dagsläget inte 5G, men det ska komma när de tester som genomförs är klara. När 5G lanseras hos Chilimobil kommer de att ha 5G-täckning på alal platser där Tre har det, eftersom det är operatören Tres nät som Chilimobil använder.

Som jämförelse tar Telenor 449 kronor för obegränsad surf utan hastighetsbegränsningar, Tre tar 499, Tele2 569 kronor och Telia 609 kronor, då med Cmore inkluderat i priset.