Liten telefon, stora skillnader

Operatörerna: Iphone 12 Mini minst populär i Iphone 12-serien

Det kantigare formatet och den mer beskedliga storleken var länge sedan vi såg i en Iphone. Här i jämförelse med förra årets Iphone 11 Pro.
Det kantigare formatet och den mer beskedliga storleken var länge sedan vi såg i en Iphone. Här i jämförelse med förra årets Iphone 11 Pro.

Genom att intervjua amerikanska mobiloperatörer har analytikerna på Wave7 Research försökt få en bild av vilka telefoner som säljer bäst.

Publicerad Uppdaterad

I Iphone 12-familjen är Iphone 12 Mini den som verkar vara minst populär. Medan den vanliga Iphone 12-modellen var mest populär och stod för mellan 24 och 33 procent av försäljningen nådde Iphone 12 Mini bara upp i 4-5 procent. Iphone 12 och Iphone 12 Mini har samma kamerasystem men enligt analysen var den bättre kameran i Iphone 12 Pro en anledning till att några kunder istället valde Pro-modellen. 

Även andra källor, som Flurry Analytics, har siffror som styrker påståendet att Iphone 12 Mini är den telefon i serien som hittills sålt sämst och den äldre Iphone SE, från tidigare i år, en telefon som är betydligt billigare, har varit ett mer populärt köp. Tidigare har vi dock sett att det är de dyrare telefonerna i Iphone-serien som säljer bäst i lanseringsskedet och lockar många teknikintresserade, medan de billigare modellerna kan komma ikapp i försäljningen på lite sikt.

Källa