1
1
https://www.mobil.se/nyheter/oppo-find-n-ar-en-vikbar-samsungkonkurrent-men-inte-for-dig
571389
Nyheter
falskt
Ny vikbar

Oppo Find N är en vikbar Samsungkonkurrent – men inte för dig

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oppo-find-n-officiell-4.jpeg?itok=2lSi0UQn', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oppo-find-n-officiell-4.jpeg?itok=iul5KswR', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/oppo-find-n-officiell-4.jpeg', w: 1200, h: 661, title: ' ' },]
Oppo har lanserat en ny vikbar telefon som har samma formfaktor som Samsungs Fold-serie. Den har ett speciellt gångjärn och som ska vara göra ett vecket syns extra lite på skärmen.

Igår lanserade Oppo sin första vikbara telefon, Find N. Oppos produktchef har berättat att de har arbetat med telefonen sedan 2018 och att den genomgått sex generationer under den interna utvecklingen. Slutresultatet, som alltså lanseras nu, är något som till formen liknar Samsungs Fold-serie, det vill säga en telefon som viks vertikal som förutom har en stor skärm på insidan också har en yttre skärm. 

Den inre skärmen på Find N är 7,1 tum stor och har en uppdateringsfrekvens på 120Hz som nästan är kvadratiskt med sitt 9:8,4-ratio. Det innebär att du inte behöver vrida telefonen för att se videos så stort som möjligt. Skärmen ska vara tillverkad av Samsung, men den ska vara gjord efter Oppos specifikationer och är alltså inte samma som sitter i Samsungs Fold-telefoner. Däremot är den klassad till 200 000 vikningar precis som Samsungs. Gångjärnet ska också vara annorlunda jämfört med Samsungs Fold genom att det ger ett bredare men mer osynligt veck i skärmen. 

Den yttre skärmen är 5,49 tum stor och har en ratio på 2:1 som dock bara har 60Hz i uppdateringsfrekvens. Det rör sig alltså om en betydligt mindre telefon i hopvikt tillstånd än Galaxy Fold 3.

När det kommer till chip och kameror är det egentligen inga överraskningar. Den drivs av Snapdragon 888 och har samma huvudsensor som Oneplus 9 Pro och Oppo Find X3 Pro, dvs en Sonysensor med 50 megapixels upplösning. Den har även en 16 megapixels vidvinkelsensor och en 13 megapixelssensor som har ett teleobjektiv monterat framför sig som ger 2x förstoring. Batteriet har 4500MAh och kan laddas med 33W med sladd eller 15W sladdlöst. Ser man till arbetsminne och lagring så finns det två alternativ, där den ena har 8/256GB och den andra har 12/512GB och lanseringspriset verkar ligga runt dryga 10 000kr respektive 12500kr för den med mer arbetsminne/Lagring. 

Om det här låter som ett lockande alternativ till Samsung så verkar det tyvärr vara så att den endast kommer att lanseras i Kina. Oppo är moderbolag till Oneplus som säljs i Sverige, så chansen att även Oneplus skulle få en vikbar mobil som även säljs i Sverige har ökat i och med Oppos lansering.

Källa