Företagets produktchef bekräftar

Oppo har böjbar produkt på gång – kan visas på MWC i vår

En logga som känns bekant för många smartphone-användare.

Häromdagen kom uppgifter om att den kinesiska smartphonetillverkaren Oppo tagit patent på en telefon med böjbar skärm. Och nu bekräftar en chef på företaget att man har nyheter att komma med på området, kanske i samband med Mobile World Congress.

Publicerad Uppdaterad

Det är Oppos produktchef Chuck Wang som har bekräftat för den nederländska sajten Androidworld att man har något slags böjbar produkt på gång. ”Vi vet att Samsung och Sony jobbar på böjbara telefoner, så ni kan vänta er fler nyheter på området från Oppo, kanske på MWC” säger Wang. Det går förstås inte att dra vilka växlar som helst på uttalandet, men att Oppo har varit intresserade av smartphones med böjbara skärmar har framgått tydligt under lång tid. De senaste åren har man tagit patent på en rad lösningar för just sådana enheter, och det senaste av patenten uppmärksammades så sent som igår. 

Allt fler går samma väg

Det är framtiden som får utvisa om konceptet med smartphones med böjbara skärmar kommer att få något större genomslag, eller om det handlar om en kortvarig fluga. Men att många tillverkare nu tycks finnas med på tåget går inte att förneka. Samsung har redan visat upp en prototyp och Huawei har bekräftat att man är på gång med en liknande telefon. Även Apple, Lenovo, Xiaomi och LG förväntas lansera produkter av samma slag, och att Oppo vill vara med på ett hörn är därmed allt annat än något långskott. 

Källa