Steget till nästa generation

Oppo kan bli först med ny Snapdragon-generation

Oppo kan komma med den första smartklockan som utnyttjar Qualcomms nya systemkrets.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan tillkännagav Qualcomm att de kommer att lansera två nya systemkretsar designade för smartklockor i form av Snapdragon W5+ Gen 1 och Snapdragon W5 Gen 1. Nu bekräftar Oppo att deras kommande smartklocka Oppo Watch 3, som ska presenteras nu i augusti, kommer att utnyttja denna nya generation av systemkretsar. Närmare bestämt ska det vara Snapdragon W5 Gen 1 som kommer att finnas i minst en av modellerna, kompletterad av en egentillverkad Apollo 4 Plus-krets. Enligt tidigare certifieringar verkar det som att tre olika modeller kommer att presenteras. Detta skulle i så fall innebära att Oppo blir den första tillverkare som lanserar en produkt med den nya Snapdragon-generationen.

Enligt läckta bilder som påstås visa den kommande Oppo Watch 3 ska den kommande klockan komma att ha en LTPO amoled-skärm på 1,91 tum och en design som för tankarna till Apple Watch.

Det finns inte något officiellt datum för när Oppo ska visa upp Oppo Watch 3, men det har läckt information som pekar på att det kan ske den tionde augusti.