Först ut med Snapdragon W5 Gen 1

Oppo lanserar två olika Watch 3 med ny Snapdragon

Två modeller av Oppo Watch 3 blir de första som erbjuder nästa generation wearable-processor.

Publicerad Uppdaterad

I Kina har Oppo presenterat sin nya smartklocka Watch 3, och det är den första smartklockan som kommer ut på marknaden med systemkretsen Snapdragon W5 Gen 1 från Qualcomm. Kretsen är speciellt framtagen för så kallade wearables som smartklockor.

Utöver att använda en Snapdragon W5 Gen 1 erbjuder Oppo Watch 3 en amoled-skärm på 1,75 tum med en upplösning på 372x430 pixlar, 1 gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagring och ett batteri på 400 mAh som ska kunna laddas på 60 minuter.

Klockan har även en egenutvecklad Apollo 4-processor som ska ge klockan längre batteritid genom att ta hand om lågintensiva uppgifter. Enligt Oppo själva ska batteritiden vara upp till fyra dagar med allting aktiverat, och upp till tio dagar vid lättare användning.

Bland övriga funktioner och egenskaper märks Bluetooth 5.0, stöd för e-SIM, NFC, positionering med GPS, GLONASS och Galileo, samt vattentålighet till fem atmosfärer.

Oppo har även presenterat en Pro-version av Watch 3 där de främsta skillnaderna är att den är större och med en mer högupplöst skärm - 1,91 tum med en upplösning på 378x496 pixlar. Den har dessutom en annan typ av skärm, närmare bestämt en oled-skärm med LTPO vilket kan vara en av orsakerna till den bättre batteritiden. Pro-versionen ska ha en batteritid på upp till fem dagar med allt aktiverat och upp till 15 dagar vid lättare användning.

Oppo Watch 3 släpps den 19 augusti i Kina och för tillfället är det inte sagt något om en internationell lansering. I så fall kan det bli frågan om att släppa den med Wear OS istället för som nu ett eget operativsystem.