Påminner om Samsungs lösning

Oppo tar nytt patent på smartphone med böjbar skärm

Nu sällar sig kinesiska Oppo till den skara telefontillverkare som av allt att döma tycks ha smartphones med böjbara skärmar på gång. Det visar ett patent som uppmärksammats av sajten Mobilkopen.

Publicerad Uppdaterad

Faktum är att det inte är första gången som kinesiska Oppo tar patent på en lösning där en smartphone har böjbar skärm. Redan förra året lämnades en liknande patentansökan in, men den gången hade man valt en lite annorlunda lösning med en telefon som viktes ned på andra ledden, det vill säga uppifrån och ned. I det färska patent som nu uppmärksammats så har man valt en lösning som liknar den som Samsung nyligen visade upp i samband med sin utvecklarkonferens. 

Många på gång

Om vi räknar bort den lilla uppstickaren Royole, som redan offentliggjort en telefon med böjbar skärm, så lär Samsung bli först av de stora tillverkarna. Men många är på gång med liknande lösningar. Utöver Oppo så ska även Huawei ligga långt framme, och dessutom har Apple tagit en rad patent på området. Konceptet med böjbara skärmar har av många analytiker förutspåtts få en långsam start, och beräknas inte få fart ordentligt förrän framåt 2022. En anledning är de initialt höga priserna på tekniken, men också att tekniken behöver mogna och visa sig vara användbar på något konkret sätt som tilltalar den breda massan. 

Källa