Spelkonsol som bygger på Android

Ouya skeppas till utvecklare

Ouya är en spelkonsol som utmärker sig på flera sätt. Dels använder konsolen sig av Android som operativsystem, och dels blev konsolen verklighet efter att först ha varit ett projekt på Kickstarter.com.

Publicerad Uppdaterad

Kickstarter är en sajt där man om man har en affärsidé kan försöka samla in tillräckligt med pengar för att göra verklighet av idén. Den uppmärksammade Android-spelkonsolen Ouya är ett projekt från sajten som har varit enormt framgångsrikt och som genererade över 8,5 miljoner dollar från 65 000 personer. 

I dagarna skeppades de första 1 200 exemplaren av konsolen till de som var först med att hjälpa till att finansiera projektet.

Tanken med Ouya är att erbjuda en billig spelkonsol och en helt öppen plattform att bygga spel för, vilket man hoppas ska göra att spelutbudet kommer bli väldigt stort. Tillverkarna erbjuder sig till och med att skicka ritningarna för hur hårdvaran är uppbyggd till utvecklare som är intresserade av det.

Eftersom konsolen är Android-baserad så innebär det även att samtliga redan tillgängliga Android-spel också går att använda på konsolen.

De som nu först får konsolen hemskickad kommer också få med två handkontroller samt mjukvara för att utveckla egna spel till enheten.

Källa

Processor: Nvidia Tegra 3

RAM: 1 GB

Grafik: Nvidia ULP GeForce GPU

Lagring: 8 GB internt flashminne

Wi-Fi: 802.11n, 802.11g, 802.11b

TV-utgång: HDMI

Förväntat pris vid lansering: 99 dollar