Liten men naggande god

Pebble-skaparen vill göra Iphone 13 mini-kopia med Android

Kan Android-användare vara intresserade av det som Apple-användare inte vill ha?

Publicerad Uppdaterad

Marknaden för små mobiler är inte direkt blomstrande. Apple erbjuder Iphone 13 mini vars försäljning går så dåligt att Apple ryktas lägga ner produktionen av små enheter, och Android-användare har inte ens ett egentligt alternativ. 

Det finns dock personer som är intresserade av en liten premium-mobil som kör Android, och en av dem är Eric Migicovsky som skapade smartklockan som senare såldes till Fitbit. Migicovsky vill gärna vill ha en premiumtillverkad Iphone 13 mini-kopia med Android. Nu har han dragit igång en namninsamling för att samla så många likasinnade som möjligt för att sedan, som han själv uttrycker det, ”sätta press på Google/Samsung/vem som helst att överväga att göra en liten telefon.”

På sin webbplats smallandroidphone.com förklarar Migicovsky att mobilen som han och hans likasinnade vill ha i grunden är en Iphone 13 mini med en oled-skärm på 5,4 tum som kör Googles-grundversion av Android och med en kameraupplevelse av Pixel-kvalitet. Andra krav och önskemål som nämns är dubbla kameror på baksidan, 8 gigabyte arbetsminne, 128 GB/256 GB lagring, 5G-stöd och NFC.

Migicovsky samlar dock inte in pengar för att kunna tillverka den här mobilen, istället vill han att fler som är intresserade fyller i en liten enkät. Han siktar på att minst 50 000 personer ska vilja ha ett sådan mobil som beskrivs, poängen med kampanjen är att övertyga en telefontillverkare att skapa mobilen. 

Migicovsky säger också att om ingen annan gör en så kommer han att tvingas göra den själv, men tillägger att han "verkligen verkligen inte vill att det ska komma till det".

Källa