HTC blir tillverkare

Pixel 2-detaljer avslöjade i FCC-dokument

Flera detaljer om Pixel 2 har avslöjats.

Googles kommande smartphone-modell Pixel 2 kommer att tillverkas av HTC. Det är en av många detaljer som avslöjats i dokument som Google nu lämnat in till den amerikanska myndigheten FCC.

Publicerad Uppdaterad

Den som står i begrepp att lansera konsumentelektronik på den amerikanska marknaden måste få sin produkt godkänd av myndigheten FCC (Federal Communications Commission), ett slags motsvarighet till den svenska Post & Telestyrelsen. Och eftersom dokumenten är tillgängliga för allmänheten avslöjas då och då flera detaljer om kommande produkter på det viset. Och nu har Google lämnat in dokument rörande sin kommande smartphone-modell Pixel 2 till FCC, vilket röjt flera detaljer om telefonen. 

Får ”active edge”

Det står bland annat klart att HTC kommer att tillverka Pixel 2 och att enheten kommer att få någonting kallat ”Active Edge”. Med tanke på att HTC för inte länge sedan lanserade sin U11 med tryckkänslig ram, så kan man förstås spekulera i att någonting liknande är på gång för Pixel 2. Vi får även veta att enheten sannolikt får ett lagringsutrymme på 64 GB samt att den kommer att ha ett Snapdragon 835-chipp. Pixel 2 kommer att köra Android 8.0.1. 

Källa