1
1
https://www.mobil.se/nyheter/pixel-6-telefonerna-kan-fa-android-16
571053
Nyheter
falskt
Fyra år in i framtiden

Pixel 6-telefonerna kan få uppdatering till Android 16

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/googlepixel6pro.png?itok=eT-oa-xr', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/googlepixel6pro.png?itok=UTycMY0_', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/googlepixel6pro.png', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Google kommande telefoner kan få fyra kommande generationer av Android.

Google håller på att varva upp inför lanseringen av sina Pixel 6-telefoner, och med detta uppger en läcka att telefonerna kommer att få säkerhetsuppdateringar i fem år samt inte mindre än fyra kommande generationer av operativsystemet. Eftersom telefonerna kommer att lanseras med Android 12 skulle det i så fall betyda att det sista operativsystemet som kommer att släppas för telefonerna blir Android 16. Om detta stämmer övertrumfar Google i så fall Samsung som lovar tre års systemuppdateringar på många av sina telefoner.

Det har redan tidigare cirkulerat rykten om fem års uppdateringar, men då i luddiga formuleringar om det bara skulle handla om säkerhetsuppdateringar men inte själva operativsystemet.

Google lanserar Pixel 6 vid ett event den 19 oktober. Tidigare har Pixel-mobilerna aldrig släppts officiellt i Sverige, utan bara i ett fåtal utvalda länder och den pågående koponentbristen gör att det troligen inte heller i år blir en bredare lansering.