Annons

Kommer inte?

Pixel och Pixel XL borta från svenska Google Store

Det ser ut som Sverige blir utan Googles Pixel-mobiler. Förmodligen är det assistentens språkbrister som ligger bakom beslutet.

Publicerad Uppdaterad

Google trycker hårt på den nya integrerade assistenten i de nya mobilerna Pixel och Pixel XL. Problemet för den svenska marknaden är att assistenten än så länge inte förstår svenska. Egentligen borde det inte vara ett så stort problem eftersom de flesta svenskars engelskakunskaper är väldigt bra jämfört med många andra europeiska länder. Men det verkar som Google inte tycker att det är tillräckligt för att invånarna i det här avlånga landet ska få chansen att ta del av Googles mobiler.

Vid lanseringen dök i och för sig båda mobilerna upp på Googles svenska sida, men statusen på dem var satt till ”inte tillgänglig”. Länken som tidigare ledde surfaren till mobilerna pekar numera istället till butikens förstasida. 

När vi nu närmar oss slutet av 2016 så kan vi tyvärr konstatera att det här året inte har varit en höjdare när det gäller mobiltelefoner. Iphone 7 var en modest uppdatering av föregångaren, Note 7 är brännhet av helt fel anledningar och nu verkar det som att vi får vänta ett bra tag innan en Pixel dyker upp här. Kanske kan nästa år vara lite bättre. 

Källa