Obekräftade uppgifter

”Pixel-telefon i mellansegmentet på gång”

En Pixel-telefon i mellansegmentet ska enligt uppgifter till indiska Economic Times vara på gång. Enligt uppgifterna ska telefonen primärt vara ämnad för ”priskänsliga marknader”.

Publicerad Uppdaterad

Nej, varken Pixel, Pixel XL, Pixel 2 eller Pixel 2 XL kan väl bektraktas som några budgettelefoner, direkt. Och att Google vill hitta ett framgångsrecept på så kallade utvecklingsmarknader utöver konceptet med den nedbantade Android-verisonen Android Go är därför inte särskilt förvånande. Och om man får tro färska – dock obekräftade – uppgifter från indiska Economic Times, så ska en smartphone under varumärket Pixel just därför vara på gång i mellansegmentet. Telefonen ska vara aktuell för lansering någong gång under juli eller augusti i år.

Inga detaljer

Någon ytterligare information om den kommande enheten finns inte i nuläget. Inte minsta skvaller eller läcka har avslöjat någonting om telefonen, annat än att den bland annat ska vara aktuell för den indiska marknaden. Google har sedan tidigare aviserat att man vill expandera sin produktportfölj i Indien med en rad produkter, och att en av dem skulle kunna vara en telefon i mellansegmentet är allt annat än otänkbart, inte minst med tanke på att Googles Nexus-telefoner gått väldigt bra i just Indien tidigare. 

Ingen av Googles tidigare Pixel-mobiler har officiellt släppts i Sverige. De har aldrig sålts i Googles egen webbutik alltså, även om man kunnat beställa via återförsäljare som i sin tur importerat till Sverige. Istället har Pixel-mobilerna bara sålts i en handfull länder världen över. Vi får se om det antalet länder utökas nu när Google Assistent, som är en viktig del i Pixel-telefonerna ska komma till fler länder, Sverige ett av dessa.

Källa