Flaggskepp till lågpris

Poco F2 Pro kommer att lanseras snart

Poco, ett varumärke från Xiaomi, kommer snart att lansera sitt nya flaggskepp F2 Pro. Det ryktas om en ommärkt Redmi-telefon, något som Poco själva inte håller med om.

Publicerad Uppdaterad

Enligt rykten på nätet ska Poco lansera sitt kommande flaggskepp F2 Pro om några dagar. Rykten säger också att Poco F2 Pro kommer att vara en ommärkt Redmi K30 Pro. Pocos chef Chandolu Manmohan har motsagt dessa rykten och menar att det ska vara en helt ny enhet. Men att många gissar att det kommer att vara en ommärkt Redmimobil är ju inte speciellt underligt då både Redmi och Poco är undermärken från Xiaomi. Man kan räkna med att om inte annat många av komponenterna är gemensamma. 

Då det inte läckt några specifikationer om den nya Poco F2 Pro utöver ett tilltänkt pris, 570 euro för modellen med 128GB lagring, är det svårt att säga något om den. Men om det skulle visa sig vara en ommärkt Redmi K30 Pro så kommer den att ha en 6,67tums AMOLED-skärm med 60Hz. Den drivs av ett Snapdragon 865 som stödjer 5G. En lite unik funktion är selfiekameran, med sina 20 megapixlar, som är av popup-modell istället för att sitta i ett hål eller i en sensorpanel i skärmen.

På baksidan finns fyra kameror med en 64 megapixelssensor som huvudkamera, en trettonmegapixels vidvinkelkamera, en fem megapixels makrokamera och en tvåmegapixels djupkamera. 

Det sägs att den nya Poco F2 Pro kommer att lanseras den 12 maj, om det stämmer får vi hållas oss tills dess. 

Källa