Här går det undan

Prestandan för Galaxy S24 Ultra avslöjad

Nya Qualcomm-processorn verkar bli ett fartmonster, trots en långsammare primär kärna.

Samsung förväntas lansera Galaxy S24-serien i januari, men nu har den amerikanska versionen av dykt upp i prestandatester på webbplatsen Geekbench. Enheten går under benämningen SM-S928U-enheten och använder en Snapdragon 8 Gen 3 med kodnamn pineapple.

Processorn kommer med en 1+3+2+2-konfiguration där den primära kärnan ligger på 3,30 GHz vilket är lite mindre än förra generationen, men de övriga kärnorna är desto snabbare. Kluster två med tre kärnor ligger på 3,15 GHz, tredje klustret med två kärnor på 2,96 GHz, medan de återstående kärnorna ligger på 2,27 GHz. Vid tester för beräkningar med en kärna (single core) respektive flera kärnor (multi core) ger det en prestandaökning på 15 respektive 35 procent jämfört med föregående generation.

Det kan dock komma att bli fråga om högre prestanda i praktiken då det verkar som att det är den minsta modellen av S24 Ultra som har testats då den har 8 gigabyte arbetsminne. När det gäller föregångaren S23 Ultra är det enbart modellen med 256 gigabyte lagring som har 8 gigabyte arbetsminne, medan modellerna med 512 och 1024 gigabyte lagring erbjuder 12 gigabyte.