Ny modell från lyxtillverkaren

Prestandatelefon från Vertu är på gång

Vertu är en mobiltillverkare som har gjort sig kända för exklusiva telefoner till riktigt höga priser.

Den lyxinriktade mobiltillverkaren Vertu tycks vara på gång med en ny telefon med rejäl prestanda.

Publicerad Uppdaterad

Vertu är en mobiltelefontillverkare med en väldigt nischad inriktning, eftersom de telefoner man tillverkar är väldigt dyra. När företaget introducerade sin första Androidmobil förra året så gick priset loss på nästan 70 000 kronor - och för det fick du inte ens en särskilt kraftfull telefon. Den höga prislappen för telefonen i fråga berodde istället på de exklusiva material som enheten var tillverkad i. Vertu Ti har bland annat titanskal och en skärm av safirglas.

Nu tycks Vertu, som från början var ett dotterbolag tillhörande Nokia, dock vara på gång med en ny Androidmodell vars specifikationer kan mäta sig med dagens snabbaste telefoner.

På benchmarktjänsten AnTuTu har nämligen en telefonmodell vid namn Signature Touch (RM-960V) upptäckts. Specifikationerna för telefonen innefattar en skärm med en upplösning på 1080 x 1920 punkter (och okänd storlek), ett arbetsminne på 2 GB, samt en fyrkärning Qualcomm Snapdragon 800 på 2,3 GHz. Mobilen är även utrustad med en kamera på 13 megapixel, samt en samtalskamera på 2 megapixel.

Källa