https://www.mobil.se/nyheter/pris-och-specifikationer-pa-mate-20-kan-ha-publicerats-av-misstag
565729
Nyheter
Återförsäljare kan ha läckt rubbet

Pris och specifikationer på Mate 20 kan ha publicerats av misstag

Återförsäljaren Giztop tycks ha gjort bort sig och råkat publicera en annons för Huaweis kommande smartphone-modell Mate 20 redan innan telefonen offentliggjorts. Såväl pris som specifikationer har därmed avslöjats, förutsatt att informationen i annonsen var korrekt.

Det går förstås inte att med hundraprocentig säkerhet hävda att annonsen för Mate 20 som dykt upp hos återförsäljaren Giztop är helt korrekt. Både pris och specifikationer skulle förstås kunna vara rena gissningar, men så har det historiskt sett oftast inte varit när sådant här skett. Mate 20 ska enligt uppgifterna hur som helst kosta 999 dollar (vilket sannolikt skulle innebära ett svenskt pris på runt 9 500 kronor). Vidare ska enheten ha en 6,3-tums AMOLED-skärm med Quad HD-upplösning, Kirin 980-chipp, 6 eller 8 GB arbetsminne och 128 eller 256 GB lagringsutrymme. Bakstycket ska ha en trippelkameralösning med Leica-teknologi på totalt 40 megapixlar och selfiekameran ska ha en upplösning på 20 megapixlar. Batteriet uppges ha en kapacitet på 4 200 mAh. Allt ligger i linje med de uppgifter som tidigare läckt om enheten och tydligt släktskap kan man så klart se med Huawei P20 Pro. 

Påstås släppas i september

Enligt annonsen ska Mate 20 släppas i slutet av september, något som förvisso innebär en något tidigare lansering än tidigare Mate-enheter (som brukar dyka upp i oktober), men det är förstås inte omöjligt att man justerat det hela med några veckor. Innan dess ska enheten förstås offentliggöras också, något som sannolikt lär ske i samband med IFA-mässan i Berlin under det kommande månadsskiftet eller senare eftersom Huawei väntas släppa sitt nya systemchipp på mässan, ett chip som rimligen sedan sitter i Mate 20. Till dess bör man förstås ta uppgifterna i annonsen med en rejäl nypa salt, inte minst då telefonen på bilden intill annonsen är en modifierad version av en officiell pressbild på Huawei P20 Pro. 

Annons