Nexus, Chromecast, Pixel

Pris och tillgänglighet på de nya Google-enheterna

Google lanserade två mobiler, två Chromecast-dånglar och en surfplatta i går. Här får du veta när de kommer till Sverige och hur mycket de kostar.

Publicerad Uppdaterad

Nexus 5X

Uppföljaren till den två år gamla Nexus 5 går tillbaka till LG och konceptet "lite billigare nästan toppmodell". I bland annat USA och Storbritannien kan du förbeställa mobilen redan nu med leverans i slutet av oktober, men svenskt leveransdatum får vi veta först den 9 oktober, då LG visar upp mobilen för svenska journalister på ett pressevent.
Pris: 4490 kr för 16 GB-varianten, okänt för 32 GB-varianten.

Nexus 6P

Nexus 6 uppfattades av många som lite för stor och lite för dyr. Nexus 6P blir lite mindre och lite billigare. Nexus 6P släpps preliminärt i Sverige den 18 november. I USA, Storbritannien, Irland och Japan går den att förbeställa nu med leverans i slutet av oktober.Pris: 5999 kr (32 GB), okänt för 128 GB.

Chromecast 2015

Nya Chromecast heter samma sak som gamla men har fått snyggare design, bättre uppkoppling och nya funktioner i appen. Användningsområdet är fortfarande att via wlan skicka video till din tv från mobilen. Den finns för beställning redan nu, med leverans tidigast två dagar efter beställning.
Pris: 399 kr

Chromecast Audio

Musikvarianten av Chromecast pluggar du in med 3,5 mm-jack till din stereo eller högtalare för att strömma ljudinnehåll från mobilen. Den finns för beställning redan nu, med leverans tidigast 12 oktober.
Pris: 399 kr

Google Pixel C

Googles surfplatta med löstagbart tangentbord verkar inte riktigt vara redo för produktion än, Google talade om att den skulle släppas till innan jul, men om det även gäller för oss i Sverige återstår att se. Svenskt pris har vi inte, men om vi räknar med samma förhållande mellan Googles angivna dollarpris och det svenska slutpriset som för de övriga produkterna får vi ändå en rimlig uppskattning.
Pris: 5500 kronor för plattan, 1800 kronor för tangentbordet.

Källa