Radievänskap

Profilbild till Snapchat

Snapchats nya uppdatering är en av de större sedan de introducerade nyhetstjänsten Discovery.

Publicerad Uppdaterad

Det sociala nätverket Snapchat har fått sig en uppdatering. Appen drivs av företaget med samma namn som enligt uppgift ratade uppköp av såväl Facebook som Google.

Vill du lägga till vänner efter den senaste uppdateringen till appen kan du nu göra det med vänner du träffar på riktigt. Så länge de som ska lägga till varandra gör det samtidigt så kan de nu se och lägga till varandra utan att känna till användarnamn eller telefonnummer.

Förutom att lättare hitta vänner så går det nu även att klicka på en snap en gång för att se hela klippet. Kravet på att hålla fingret mot skärmen för att visa meddelanden infördes först för att försvåra för användare att ta skärmdumpar på bilderna och filmerna som ju försvinner så fort du sett dem en gång. Nu behöver du med andra ord inte längre täcka skärmen med halva tummen och råka glida utanför så du missar halva meddelandet. Detta gäller både för video och bild.

Bortanför meddelanden så kan din profil nu göras lite mer personlig. Istället för en ansiktslös version av spöket laban kan man nu få sitt ansikte med de yttre konturerna av ett spöke. Tar man en skärmdump på den profilbilden och laddar upp på andra plattformar kan användare ladda ner bilden och använda den för att lägga till dig, något som lär användas av de som vill sprida sig via sociala medier. Det blir också tydligare at det verkligen är du och ingen annan som står bakom användarnamnet du använder.

Slutligen så har man för säkerhets skull lagt till ett två-stegssystem för de som lägger till Snapchat på nya enheter kan aktivera. När appen aktiveras på en ny enhet så kan du registrera ditt telefonnummer och få ett sms med en kod som sen skrivs in för att aktivera Snapchat på den nya enheten.

Källa