Vinn 1,7 miljoner kronor

PTS innovationstävling vill Förenkla för föräldrar

Foto: PTS

I går öppnades den för anmälningar och på The Startup Unconference får du reda på vad det handlar om.

Publicerad Uppdaterad

Parallellt med konferensen Mobilize Your Business arrangerar Mobilbusiness på torsdag The Startup Unconference. Tillsammans med startups, affärsutvecklare och investerare är tanken att hjälpa entreprenörer att gå från idé till startup till global succé.

Deltar gör även Post- och telestyrelsen (PTS) och för att närmare presentera sin tävling "Innovation för alla". 

Lättare liv för föräldrar...
På temat “Förenkla för föräldrar” söker nämligen PTS lösningar som ger fler tillgång till digitaliseringens möjligheter – oavsett funktionsförmåga. 

– De flesta föräldrar känner ibland att tiden inte räcker till och att planeringen av veckorna blir ett pusslande. Utöver detta ska man hålla kontakt med och koll på vad som händer i barnens skola och fritidsverksamhet. För föräldrar som har en funktionsnedsättning kan detta pusslande upplevas än mer frusterande, skriver PTS på sin hemsida.

...och för startups
Men genom tävlingen kan inte bara föräldras vardag komma att förenklas. De vinnande tävlingsbidragen tilldelas nämligen finansierng med upp till 1,7 miljoner var. "Innovation för alla" arrangeras sedan 2010 två gånger per år och leder enligt PTS till att allt fler projekt avslutas.

För startups innebär tävlingen alltså goda möjligheter till finansiering som att få ut sina lösningar på marknaden.

Nyfiken?
Få veta mer om PTS innovationstävling här.