https://www.mobil.se/nyheter/qualcomm-lanserar-nya-chipp-for-wear-os-till-hosten
565276
Nyheter
Det var på tiden

Qualcomm lanserar nya chipp för Wear OS till hösten

Det har hänt en hel del med Wear OS på mjukvarusidan under de senaste åren. Desto mindre har hänt rent hårdvarumässigt, men nu har Qualcomm avslöjat att nya chipp för Wear OS äntligen är på gång.

Till en början var alla enheter som körde Wear OS (på den tiden kallat Android Wear) baserade på en modifierad version av Qualcomms Snaodragon 400-chipp, ett chipp som från början var ämnat för smartphones, och som i ärlighetens namn inte var klockrent (pun intended) för uppdraget. Sedermera kom Snapdragon Wear 2100 och saker blev avsevärt bättre, men tro det eller ej – det var faktiskt för snart två år sedan. Och på det här området går utvecklingen i rasande fart, vilket också innebär att konsumenterna hela tiden ställer tuffare krav. Därför är det hög tid för ett nytt Wear OS-chipp att göra entré, och nu är den saken också på gång. Det avslöjar Qualcomm i en intervju med sajten Wearable. 

”Färre kompromisser”

Qualcomm avslöjar inga närmare detaljer om den kommande generationen Wear OS-chipp, utan serverar mest plattityder av typen ”färre kompromisser” och ”dedikerade chipp”. Men i grova drag kan vi sannolikt förvänta oss chipp som framför allt ger bättre batteritid och som dessutom är mindre till storleken. Qualcomm utlovar dessutom en rad olika varianter av chipp för olika ändamål. Ett chipp ska vara speciellt anpassat för enheter med fitnessfokus och därmed ha GPS inbyggt, medan andra chipp är rustade med LTE-stöd. När man tänkt offentliggöra den nya serien chipp återstår att se.