Annons

Mobilprocessorer

Qualcomm släpper mellanprisplattformen Snapdragon 675

Qualcomm har lanserat sitt tredje chipset för övre mellanprisklassen på ett halvår.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm lanserar en plattform, eller ibland två, per år för toppmobiler i Snapdragon 800-serien. När det gäller prisklasserna därunder har man däremot inga spärrar, och det finns till synes hur många olika chipset som helst som heter något med Snapdragon 600.

Nu finns det ett till, Snapdragon 675, närmare bestämt. Det är tillverkat i en 11-nanometersprocess och har två snabbare processorkärnor baserade på Cortex A76, samt 6 strömsnåla kärnor baserade på Cortex A55. Konfigurationen är snarlik den i Snapdragon 670, eller för den delen Snapdragon 710. Snapdragon 675 har processorkärnor baserade på en ny generation, medan de två andra chipseten, som bägge lanserats under det senaste halvåret, har snabbare grafikprocessor och är gjordare i en finmaskigare 10-nanometersprocess.

Trots dessa nedgraderingar ska Snapdragon 675 enligt Qualcomm kännas betydligt snabbare än den sex månader gamla Snapdragon 670 i scenarior hämtade ur verkliga livet. Som exempel säger man att chipsetet ska minska antalet tillfällen då spel "hackar" med 90 procent. En annan nyhet är att chipsetet stödjer film i super slowmotion med upp till 480 bilder per sekund, vilket gör att denna funktion kan börja leta sig ner även i mellanprisklassen.

Telefoner som använder chipsetet väntas börja dyka upp under första kvartalet 2019.

Källa