I kväll på Twitter

Qualcomm svarar på frågor om Snapdragon 820

I samband med att man officiellt släpper Snapdragon 820 passar Qualcomm på att svara på frågor om sitt nya superchipset Snapdragon 820 på Twitter.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tappat räkningen på hur många gånger Qualcomm har lanserat sitt chipset Snapdragon 820, som förväntas driva de flesta av nästa års toppmodeller, men i dag hävdar man i alla fall att kretsen ska visas upp på riktigt.

I samband med detta håller man en frågor & svar-session på Twitter, på sitt @qualcomm-konto. Frågesessionen äger rum 12.15 EST, vilket vi får till 18.15 i kväll, svensk tid.

En av de vanligaste frågorna lär bli "har den problem med överhettning?", så den har man redan gett sitt officiella svar på, att kretsen har värden som lägger sig lägre än mobiltillverkarnas specificerade maxtemperaturer.

Qualcomm har redan berättat att Snapdragon har fyra processorkärnor, det nya grafikcippet Adreno 530, och att den kommer att byggas i processen 14 nm FINFET non planar mode, vilket troligen betyder att den kommer att göras i Samsungs fabriker. Det förklarar också ryktena att Samsung planerar att återgå till Qualcomm-chipset i Galaxy S7.

Källa