3100 blev inte det väntade jättelyftet för Wear OS

Qualcomm tycks ha nytt Snapdragon Wear-chipp på gång

Ska Wear OS äntligen få det chipp som operativsystemet förtjänar? Ja, mycket tyder på det.

Publicerad Uppdaterad

Det ser ut som att Qualcomm planerar att ta fram ett nytt chipp designat specifikt för hårdvara som kör Googles operativsystem för wearable tech, Wear OS. Det framgår av källkod som Qualcomm har uppdaterat Linuxkärnan för sina chipp med. Det nya Snapdragon Wear-chippet ser ut att bli baserat på Snapdragon 429-plattformen, vilket innebär att det handlar om ett chipp som tillverkas i en 12-nanometersprocess och som har fyra kärnor av typen Cortex A53.

Jämfört med dagens toppchipp i segmentet från Qualcomm – Snapdragon 3100 – skulle det innebära en rejäl skjuts både vad gäller prestanda och batteritid. Qualcomms gamla chipp Snapdragon 2100 dominerar fortfarande när det gäller Wear OS-klockor, och det nya chipp man släppte förra året har inte letat sig ut i alltför många produkter. Snapdragon 3100 innebär också primärt att klockorna blivit mer strömsnåla, men det handlar fortfarande om ett 28-nanometerschipp, något som gjort att Wear OS-enheterna tråkigt nog hamnat på efterkälken.

Det bör påpekas att Qualcomm inte har bekräftat saken ännu, men den uppdaterade källkoden skänker utan tvekan mer tyngd åt de rykten om ett nytt Snapdragon Wear-chipp som började cirkulera redan i början av sommaren. 

Källa