En aktör till i spelbranschen

"Qualcomm utvecklar egen spelkonsol med Android och Snapdragon"

Ny okänd Snapdragon och Android 12 kan stå på menyn när Qualcomm bjuder upp till spel.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm uppges vara på väg in i spelbranschen med en egen spelkonsol med tydlig inspiration hämtad från Nintendos konsol Switch. Likheterna ska bland annat inkludera sådant som löstagbara handkontroller på konsolens sidor, och att den kan användas både som fristående, handhållen spelkonsol och ansluten till en TV.

Information om hårdvaran handlar än så länge mycket om spekulationer, bland annat att den kommer att få en inbyggd skärm på 6,65 tum och ett batteri på 6000 mAh med stöd för snabbladdning. Den lär utnyttja en Snapdragon av en modell som ännu inte har presenterats utan som kommer att tillhöra nästa generation Snapdragon-kretsar. Om det däremot handlar om en specialkrets för konsolen eller en standardvariant är inte känt, och därmed inte heller i vilken omfattning konsolen kommer att erbjuda funktioner som 5G och telefonfunktioner. Det är dock ingen omöjlighet att Qualcomm väljer att inkludera 5G i konsolen samt samarbeta med en eller flera av de spelströmningstjänster som finns, exempelvis Google Stadia, Microsoft Xcloud eller den kommande Amazon Luna.

Konsolen släpps enligt uppgifterna med Android 12 och en egenutvecklad startskärmsapp inklusive en egen portal för innehåll, men även ha stöd för Googles Play-appar och tjänster. De ska även ha för avsikt att inkludera stöd för en Android-baserad version av Epic Store.

Qualcomm uppges sikta på att lansera spelkonsolen under första kvartalet 2022 med ett pris på runt 300 dollar och ska alltså själva i så fall sälja enheten direkt till konsumenter. Bolaget har själva dock valt att inte kommentera uppgifterna.

Källa