Inför lanseringen nästa vecka

QuickWindow: Smart skal till Optimus G2

Redan innan Optimus G2 har lanserats passar LG på att visa upp ett skal med helt nya funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Om drygt en vecka - onsdag 7 augusti - förväntas LG presentera sin nya toppmodell LG Optimus G2 på en presskonferens i New York. 

Men redan innan telefonen har lanserats officiellt passar LG på att visa upp ett nytt skal till den. Det som är intressant med det nya skalet är att det visar upp en helt ny funktion hos Optimus G2, nämligen något som man kallar för "QuickWindow".

Det nya skalet är försedd med ett slags fönster eller en öppning på framsidan. Genom att svepa med fingret på den del av skärmen som syns genom fönstret kan du aktivera QuickWindow UX och sedan ta del av information utan att behöva lyfta på framsidan av skalet. 

Se klocka och inkomna sms

Bland annat kommer man att kunna komma åt en klocka, alarm, musikspelare, samt se inkomna sms och väderinformation, skriver LG i ett pressmeddelande.

Känns funktionen med QuickWindow bekant? Det beror på att Samsung släppte ett liknande skal - kallat "S View Flip Cover" - efter att man hade lanserade senaste flaggskeppet Samsung Galaxy S4 i våras.

QuickWindow-skalet ska finnas tillgängligt i sju färger och kommer att släppas samtidigt som LG Optimus G2 når marknaden.