https://www.mobil.se/nyheter/r-det-h-r-oneplus-two
558262
Nyheter
64-bitarsprocessor och 4 GB RAM

Är det här Oneplus Two?

En kinesiskt sajt säger sig ha kommit över specifikationerna för Oneplus kommande toppmodell.

Oneplus One var en av förra årets stora överraskningar, en toppmodell för under 3000 kronor. Även Oneplus själva överraskades av framgången.

En uppföljare är givetvis på gång, något man i princip bekräftat. Nu säger sig sajten Gizchina.com ha specifikationerna för den kommande mobilen som i väntan på officiellt namn brukar kallas Oneplus Two. Enligt dessa uppgifter kommer man behålla 5,5-tumsskärmen men ge den upplösningen 2560 x 1440 pixel, sätta i 64-bitarschipsetet Snapdragon 810 och ha 4 GB RAM-minne. Den som hoppades på ett lite smidigare format lär alltså bli besviken.

Enligt uppgifterna ska Oneplus Two ha ett batteri på 3,300 mAh. Eventuellt kommer den inte att vara försedd med Androidgränssnittet Cyanogenmod, utan en egenutvecklad Androidversion baserad på Android 5.0. Företaget Cyanogen lyckades klanta till det rejält när man gav ett annat företag ensamrätt till Cyanogenmod på den indiska marknaden utan att meddela Oneplus om detta.

Enligt uppgift ska priset ligga på cirka 3500 kronor, lite dyrare än förra gången alltså. Enligt Oneplus sålde man One för strax över vad det kostade att tillverka mobilen.

Från och med i morgon kan du köpa Oneplus One utan någon särskild inbjudan på företagets webbsajt.

Källa

Relaterade artiklar

Ämnen