Låt spelandet börja

Razer och Fossil gör smartklocka för spelare

Fossil som är erfaren tillverkare av smartklockor och Razer som är erfaren tillverkare av samarbetar med ny gamerklocka.

Publicerad Uppdaterad

Nu dyker det upp ytterligare en smartklocka på marknaden som vänder sig till datorspelare. Det är Razer och Fossil som tillsammans har utvecklat Razer X Fossil Gen 6 Smartwatch, en smartklocka om bara kommer att släppas i ett begränsat antal – och givetvis är antalet 1337 stycken.

I grunden handlar det om en Fossil Gen 6-klocka och den första som använder plattformen Snapdragon Wear 4100+ vilket enligt Razer innebär en prestandaökning på 30 procent jämfört med Fossil 5. Den är dessutom kompatibel med Wear OS 3, men den uppgraderingen kommer inte förrän senare i år. 1 gigabyte arbetsminne och åtta gigabyte lagringsutrymme får plats i den 44 millimeter stora boetten som är gjord i rostfritt stål med en 1,28 tum stor skärm med 326 ppi. Anslutningarna består av Bluetooth 5.0 LE, Wi-Fi, GPS samt NFC SE, medan sensorerna bland annat inkluderar accelerometer, gyroskop, kompass, höjdmätare, hjärtrytm och mätning av syrehalt i blodet.

För att göra den Razer så levererar den med tre stycken Razer-urtavlor - Analog, Text och Chroma - samt två stycken utbytbara armband.

The Razer X Fossil Gen 6 kommer att släppas nu under januari, något svenskt pris är inte känt men i USA ligger priset på 329 dollar vilket skulle placera den i trakterna av 4000 kronor.