https://www.mobil.se/nyheter/razers-kommande-smartphone-kan-f-8-gb-arbetsminne
564142
Offentliggörs 1 november

Razers kommande smartphone kan få 8 GB arbetsminne

Gamingjätten Razer har sedan tidigare bekräftat att man har en smartphone på gång, detta utan att röja en enda detalj om hårdvaran. Sannolikt lär vi få se den vid en produktlansering den 1 november. Men en del uppgifter om enheten har redan nu läckt ut.

Razer är primärt känt som ett företag som tillverkar hårdvara för gaming. Att man beslutat sig för att tillverka en smartphone är dock allt annat än långsökt, då mobilbaserade spel får en allt större del av den totala spelkakan. Och med största sannolikhet kommer vi att få stifta närmare bekantskap med telefonen – som bland annat är resultatet av ett tidigare uppköp av tillverkaren Nextbit – den 1 november. Razer har nämligen aviserat att man kommer att genomföra ett lanseringsevent nämnda datum, dock utan att precisera vad det rör sig om. 

Teasern skvallrar

Att det sannolikt handlar om Razers smartphone bekräftas däremot i någon mån av den teaser man nu publicerat. Den visar en silhuett av en man som spelar på en enhet som av allt att döma har samma formfaktor som en smartphone. Utöver teaserbilden så har en enhet kallad Razer Phone också dykt upp på benchmarkingsajten GFXBench, och där avslöjas en hel del. Om uppgifterna verkligen är att lita på så kommer enheten att ha ett Snapdragon 835-chipp, 5,7-tumsskärm med en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar och 64 GB lagringsutrymme. Det som verkligen står ut i specifikationsväg är arbetsminnet, som enligt GFXBench ska ligga på hela 8 GB. Få av dagens telefoner har mer än 4 GB arbetsminne och ett fåtal erbjuder 6 GB. Den 1 november vet vi hur det ligger till.