Även Realme Watch S Pro och hörlurar

Realme 8 Pro nu officiellt lanserad

Realme 8 Pro lanseras tillsammans med en smart klocka och ett par nya hörlurar. Samtliga prylar laddar snabbt och är hyfsat budgetvänliga.

Publicerad Uppdaterad

Den kinesiska tillverkaren Realme har lanserat sin senaste telefon, Realme 8 Pro. På kamerasidan finns Samsungs 108-megapixelssensor, med 9:1 pixelbinning som ger kameran möjlighet till bra bildkvalitet trots dåligt ljus, då i 12 megapixlars upplösning. Pixelbinning innebär att kameran räknar samman flera pixlar till en. Förutom den högupplösta huvudkameran finns också en 8 megapixels vidvinkelskamera, en makrokamera med två megapixels upplösning samt en tvåmegapixelskamera som är svartvit, troligen för djupmätning. På framsidan sitter en 16-megapixelskamera i ett hål i skärmen.

Amoledskärmen är 6,4 tum och har en upplösning med full hd. Systemchipet är Qualcomms Snapdragon 730G som är kombinerat med 6/8GB RAM samt 128GB lagring. På batterisidan ser vi ett 4500 mAh-batteri som laddas med 50 W och man kan därför få telefonen fulladdad på 47 minuter. På 15 minuter får man halva batteriet laddat. Realme 8 Pro har Android 11 och deras Realme UI 2.0. Priset ligger på 279 euro för 6 GB RAM och 299 euro för 8 GB RAM. NÅgra svenska prisuppgifter eller säljstartsdatum finns ännu inte.

Ny klocka

Realme har också lanserat sin nya smarta klocka Watch S Pro. Klockan har en 1,39-tums amoledskärm som har ett alwas on-läge, gps, vattentålighet, pulsmätare och möjlighet att mäta blodets syersättning. Likt de flesta andra smarta klockor kan den också hålla koll på din sömn. Det finns många olika klockdisplayer att välja mellan (runt 100). Den prisuppgift vi sett är 129 euro.

Hörlurar

Slutligen lanserar de också ett par nya in-ear-lurar Buds Air 2. Dessa har aktiv brusreducering och ger upp till 25 timmars lyssning om man laddar dem i fodralet. En laddning ger hörlurarna fem timmars lyssning. Tio minuters snabbladdning ger två timmars lyssning. Det medföljer tre olika storlekar på gummiplopparna som passas in i örat. Priset ligger på 49 euro. 

Källa