Påstås få ett mycket kraftfullt batteri

Renderingar av Huaweis P40 Pro läcker ut

Bilder som påstås visa Huaweis kommande flaggskeppstelefon P40 Pro har börjat cirkulera på nätet. Och med dem kommer även mängder av specifikationer.

Publicerad Uppdaterad

Den första bild som påstås föreställa Huaweis kommande topptelefon P40 Pro har dykt upp nätet. Det var sajten Gizchina som var först med att publicera bilden, som visar telefonen från sidan. Man kan förvisso inte dra jättemånga slutsatser av bilden, men det framgår även att det finns en rätt rejäl utbuktning där bakkameran sitter, att telefonen får en skärm som böjer av längs med långsidorna och att volym och på/av-knapp står att finna på högersidan. Det har i samband med att bilden publicerats även läckt ut en del påstådda specifikationer och andra uppgifter om telefonen. Den sägs bland annat få en 6,5-tums AMOLED-skärm med en bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz (något som tycks bli lite av en ny standard under 2020), att den har ett centrerat kamerahål och att skärmen utgör hela 98 procent av framstycket. 

Kameran på baksidan ska ha hela fem sensorer. Det ska handla om en vidvinkellins på 64 megapixlar, en 20-megapixels ultravidvinkellins, en telefotolins med 12 megapixlar, en makrokamera samt en Time of Flight-sensor. Telefonen ska även ha stöd för 4K-video. Under skalet hittar man samma Kirin 990-chipp som finns i Mate 30-telefonerna. Den mest intressanta detaljen i den ännu obekräftade floran av uppgifter rör batteriet, som sägs få en kapacitet på hela 5500 mAh. En telefon som redan har riktigt bra batteritid lär därmed bli ännu bättre, förutsatt att 120 Hz-displayen inte käkar upp hela mellanskillnaden. Det nya batteriet ska trots den högre kapaciteten bara ta 70 procent av dagens batterier i anspråk. De nya P-telefonerna brukar normalt sett offentliggöras framåt vårkanten, och sannolikt lär så ske även med P40-serien. Huruvida den blir aktuell i vår del av världen är däremot oklart. 

Källa