https://www.mobil.se/nyheter/ring-ska-h-ja-livskvaliteten
559369
Nyheter
Med mobilapp

Ring ska höja livskvaliteten

● BILDSPEL
Ōura ska känna av din kropps hälsa och beteende för att ge dig personliga tips på hur du kan förbättra din livsstil.

Med smarta klockor på uppgång är det kanske dags att ge sig på nästa format. Ōura ska känna av hur din kropp påverkas av olika aktiviteter, oavsett om du sover eller springer marathon. Petteri Lahtela, VD på Ōura, menar att ringen ska ge dig “värdefulla insikter som gör dig mer redo att prestera på topp och balansera ditt liv”.

Men ringen används inte bara på egen hand, den ska kompletteras med en gratis app till Ios. I appen ska användare kunna ge ringen information om hur man mår och på så sätt kunna personifiera de tips man får. Exempel på vad man sägs få för tips är “Igår natts goda sömn, långa promenad och avslappning hjälpte till att återhämta dig. Bra jobbat!” eller “Försök att dela upp din sittid med några korta promenader.”

Smidigt verkar vara att ringen kan laddas på mellan 30 till 60 minuter genom en laddningsdocka och räcker upp till tre dagar. Den är gjord av reptålig zirkoniumkeramik och ska tåla att vara under vatten i upp till femtio meters djup.

Ringen ska släppas i september i år med appen som kompanjon. Till en början stödjer appen bara engelska men fler språk ska stödjas i framtiden.

Källa