Aktivitetsmätare är förlegat

Runkeeper: stegräknare är döende

Jason Jacobs, VD på Runkeeper, tror att den stora vågen med aktivitetsmätare är början på slutet för segmentet.

Publicerad Uppdaterad

De flesta har nog kommit i kontakt med Runkeeper någon gång, träningsappen som mäter dina löprundor (och typ allt annat). Trots att deras tjänst stödjer hopkoppling mot ett flertal olika aktivitetsmätare tror han inte alls på segmentet och tycker att den trenden är på väg att dö.

- När vi byggde vår app för mobiler såg vi ett par av dessa mätare som var på gång. Sen kom det en fullständigt obscen mängd prylar på samma gång. Från ett användarperspektiv blev det att folk inte använde dem. De hamnade i en byrålåda eller åkte i tvättmaskinen efter ett tag. Samtidigt blev telefonerna allt bättre och fick fler sensorer så att vi kunde bygga en bättre app.

Han menar att även om den här typen av prylar kommer från alla håll numera är det fortfarande något som kommer att dö ut. Även om Runkeeper kommer fortsätta stödja data från dessa mätare (något de faktiskt är bäst på inom den kategorin) ser han snarare att mobilen blir bättre lämpad för fitness och att det då inte kommer behövas några externa enheter.

Mobihealthnews har haft en lite längre pratstund med hövdingen för Bostonföretaget, som kan vara intressant läsning. Nämnas bör även att Runkeepers Iphone-app har stöd för M7-processorn i Iphone 5s och via den kan hålla koll när du är ute på promenad för att sedan skriva in det i din träningslogg.

Vad tror du? Kommer stegräknaren gå samma väg som kompaktkameran och MP3-spelaren och helt flytta in i telefonen? Kommentarsfältet är ditt.