Vi listar alternativen

Runtastic försvinner från Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile har blivit en löparapp fattigare. Vi listar några alternativ.

Publicerad Uppdaterad

Runtastic, som ägs av Adidas, har på sin hemsida meddelat att de fasar ut sin Windows Phone-app och slutar uppdatera den. Som skäl anger man att plattformen har betydligt färre användare än Android och Ios, och att man måste prioritera. Appen finns fortfarande tillgänglig i Windows Store, men den senaste uppdateringen var i september, och de som använder Runtastics löpartjänst i Windows Phone eller Windows 10 Mobile bör nog fundera på att byta tjänst nu. Här är några förslag:

Endomondo Sports Tracker. Endomondo är nog den största löpartjänsten som fortfarande har en egen Windowsapp.

Caledos Runner. En tredjepartsapp som kan hämta och skicka data till såväl Strava som Runkeeper, två av de mest populära löpartjänsterna.

Extrava. En till tredjepartsapp som stödjer såväl Runkeeper som Strava.

Fitbit. Använder du aktivitetsarmband för att logga dina motionspass har Fitbit bra stöd för Windows både på dator och i mobilen.

Från Runtastics webbsida kan du exportera dina sparade träningspass och importera till den tjänst du väljer att använda i fortsättningen. Exportfunktionen kan spara dina träningspass i filformaten gpx, tcx eller kml, alla standarsformat som flera av de konkurrerande tjänsterna kan importera.

Har ni fler tips? Skriv gärna och dela med er i kommentarerna!

Källa