Ios 14-rykten

Rykte: Alla Iphones från 6s och framåt får Ios 14

Enligt de senaste ryktena kring det kommande operativsystemet till Iphone så kommer Apple att vara väldigt generösa med bakåtkompabiliteten.

Publicerad Uppdaterad

Apple förväntas lansera de nya operativsystemen till sitt ekosystem av produkter under deras klassiska konferens WWDC 2020. I vanliga fall brukar eventet locka många besökare som betalar dyrt för de begränsade antalet biljetter. På grund av coronapandemin har Apple dock valt att göra om det hela till ett online-event som börjar den 22 juni. Huruvida Apple kommer att hålla sitt event som beräknat beror på hur situationen i USA ser ut då, med tanke på de protester och demonstrationer som börjat sedan mordet på George Floyd. Både Sony och Google har redan skjutit upp stora lanseringar för att de känt att läget i USA inte gör att det känns lämpligt att ha lanseringarna nu. 

Det senaste ryktet om Ios14, som sannolikt kommer att vara den nyhet som får störst intresse, är att alla telefoner som kan köras med Ios 13 också kommer att kunna ha Ios14. Det här låter måhända ganska självklart, men det innebär alltså att till och med Iphone 6s-serien som lanserades 2015 kommer att kunna ha Ios14. 

Jämför man med Android är det en stor fördel. Här kan vissa tillverkare se det som skryt när de säger att deras flaggskeppsmodeller garanteras stödja nya versioner av Android i två år. Apple ger nu alltså en fem år gammal modell möjlighet att köra den senaste mjukvaran. Det här beror så klart på att Apple har kontroll över hela sitt ekosystem, från mjukvara till hårdvara. Där är det inte alls en lika enkel väg för Android. Fler nyheter kring det nya operativsystemet kommer sannolikt som läckor närmare lanseringen, men hur det faktiskt blir får man nog vänta med att se tills den faktiska lanseringen. 

Källa