https://www.mobil.se/nyheter/rykte-android-61-f-r-st-d-f-r-delad-sk-rm
560476
Nyheter
Splitscreen!

Rykte: Android 6.1 får stöd för delad skärm

Två appar som delar yta på skärmen kan komma att implementeras i Android 6.1.

Några utvecklare hittade funktioner för att köra två appar samtidigt på skärmen i Android 6.0 när den versionen av Android befann sig i utvecklingsstadiet. Funktionen kom däremot aldrig med till den skarpa versionen av operativsystemet och många har frågat sig vart det tog vägen.

Enligt ett nytt rykte verkar det som att funktionen behövde lite mer tid på sig att utvecklas och att funktionen kommer att finnas med i Android 6.1, som enligt källan ska släppas i juni.

Det sena datumet får oss dock att gissa på att det i stort sett bara är Nexus-enheter som kommer hinna få uppdateringen innan det är dags att börja blicka mot Android 7, som borde släppas någon gång under nästa höst.

Huruvida funktionen bara kommer att dyka upp på surfplattor eller om det finns någon avgränsare i upplösning, storlek eller prestanda hos enheterna återstår dock att se.

Värt att nämna är att vissa modeller av Samsungs mobiler (främst Note-serien) och surfplattor har haft funktioner för att köra två appar på skärmen i ett par år nu (bilden till artikeln visar funktionen på den numera tre år gamla Galaxy Note 2).